Zorg en

Begeleiding

Een helpende hand

Even voorstellen

Ik ben Joline Bosscha, 38 jaar jong en moeder van twee prachtige kinderen. De afgelopen jaren heb ik zowel in de ouderenzorg als in de gehandicaptenzorg gewerkt als begeleider en verzorgende. Het zorgen voor mensen is een passie voor mij. Ik krijg er ontzettend veel energie van als ik andere mensen kan helpen om zich gelukkiger, comfortabeler en voldaan te laten voelen.

Mijn roeping is om mensen die, op welke manier dan ook vastlopen, verder te helpen. Dit kan zijn door iemand met de trein te leren reizen of iemand met straatvrees helpen om weer de straat op te gaan. Helpen met het aanvragen van hulpmiddelen, of formulieren invullen. Een van mijn kwaliteiten is het hebben van engelengeduld voor mensen.

Zorg op Maat

Zorg op maat

Sommige mensen hebben zo’n eigen levensstijl of ritme dat ze niet in een regulier verzorgingshuis zouden passen. Door rituelen in het dagelijks leven, van de Nederlandse maatschappij afwijkende gewoontes of gewoon zich niet willen aanpassen aan de regels van een verzorgingshuis. Wat is er dan mooier dan op je eigen manier en in je eigen huis oud kunnen worden? Dit kan, dankzij zzp-ers in de zorg, die zorg op maat aan huis kunnen leveren. 

Keuzevrijheid

 Sinds de uitbraak van Corona in Nederland worden we behoorlijk in onze vrijheid beperkt door de overheid. Dit geldt nog meer voor bewoners van verpleeghuizen. Ik ben met de steun van professionals, bezig om een kleinschalige woonzorgboerderij op te richten waar mensen op een menselijke manier oud kunnen worden. Waar familie en vrienden altijd welkom zijn. Waar geen mondkapjes gedragen worden als er geen gevaar dreigt. En waar mensen in hun waarde gezien worden. We willen hierbij onafhankelijk blijven van de overheid zodat we onze eigen koers kunnen bepalen zonder restricties van bovenaf. 

 

Wensen vervullen

Mensen hebben wensen, zeer uiteenlopende wensen. Ik maak er mijn werk van om wensen uit te laten komen. Zo heeft een van mijn cliënten, een man van 85 jaar, de wens om nog een keer te zwemmen. Dit heeft hij al meer dan 10 jaar niet meer gedaan. Meneer zit in een rolstoel en is afhankelijk van een tillift. Toch kan ik deze wens in vervulling laten gaan in een verwarmd zwembad, er is voldoende professioneel personeel aanwezig.

 

Professionals in de zorg

Ik ben aangesloten bij een bureau dat zich bezig houdt met het verbinden van zorgprofessionals. Zo blijf ik in contact met collega zorgverleners en andere disciplines. Daarnaast heb ik gemakkelijk toegang tot opleidingen en bijscholingen.

 

 

Psychiatrie

Mensen met een psychogeriatrische achtergrond hebben het vaak erg lastig in de maatschappij. Verlies van vriendschappen door onbegrip. Familiebanden zijn vaak niet heel goed, en dan sta je er ineens alleen voor. En dan kan ik iets voor je betekenen, een helpende hand om het leven weer op te pakken. Weer voldoening en blijdschap ervaren. Ik help daar waar je hulp nodig hebt om er weer iets moois van te maken. 

 

Palliatieve en terminale zorg

Ook in de laatste levensfase sta ik mensen bij. Het einde kan heel beangstigend zijn. Ik ben er, neem de tijd om met aandacht te luisteren en help om de laatste fase op een prettige manier te laten verlopen. Samen een ritueel doen is een mooie manier en kan rust geven. Ik ben onbevooroordeeld en neem mijn beroepsgeheim heel serieus. Vanuit respect voor ieders leefstijl, keuzes, maar ook gemaakte fouten, we zijn allemaal mensen.

Verstandelijke beperking

Veel cliënten met een verstandelijke beperking hebben geen kinderen, en daardoor ook vaak weinig familie die voor ze zorgt. Ze zijn dus meer afhankelijk van andere (mantel) zorgers en betaalde krachten. En deze kunnen in veel gevallen niet in alle behoeften voorzien. Hier ligt juist mijn doel. Samen werken aan goede sociale contacten, het gevoel van voldoening en zelfredzaamheid vergroten.