Veel gestelde vragen

Over Jolijf

Is gezond eten duurder?

Waardevolle voeding kost weleens wat meer. Vreemd he? Helaas is het wel de werkelijkheid dat onbewerkt voedsel in verhouding tot bewerkt voedsel relatief veel geld kost. En dat is jammer, maar wat is je gezondheid waard? Het is dus maar net hoe je het bekijkt.

Wat is het verschil tussen biologisch en biodynamisch?
Biologische producten voldoen aan de regels die SKAL opgesteld heeft. Deze normen zijn dier- mens en milieuvriendelijker dan reguliere producten. Biologisch dynamische boeren gaan een stap verder. Ze streven een gesloten kringloop na en zijn continu bezig om het welzijn voor iedereen op de boerderij te optimaliseren en te harmoniseren. Jaarlijks houden deze boeren een open dag in juni zodat je er zelf een kijkje kan nemen.
Hoe herken ik biologisch dynamische producten?
Biologische producten zijn te herkennen aan het #EKO-keurmerk. Biologisch dynamische producten zijn te herkennen aan het Demeter keurmerk: Een oranje logo met de tekst ‘Demeter’ erin.
Is biologisch voedsel altijd gezonder?

Nee, in de meeste gevallen wel doordat er geen onnodige rommel gebruikt wordt. Maar voor bepaalde groentesoorten is er geen bewezen verschil met reguliere soorten. Er is online veel informatie te vinden over gebruikte bestrijdingsmiddelen. En ook in biologische producten wordt gewoon suiker gebruikt, net zoals in reguliere producten.

Wordt een consult vergoed door de zorgverzekering?
Op dit moment heb ik het helaas nog niet voor elkaar om mijn advies door een zorgverzekering vergoed te krijgen. Er wordt achter de schermen wel hard gewerkt om dit wel mogelijk te maken.
zijn E-nummers slecht voor ons?
Er zijn heel veel E-nummers op de markt. Ze zijn zeker niet per definitie slecht, bietensap heeft bijvoorbeeld ook een E-nummer. Maar er zijn ook veel E-nummers waarvan men nog niet precies weet welk effect ze hebben op ons lichaam. Veel mensen ervaren echter wel nare bijwerkingen van verschillende E-nummers. En sommige E-nummers zijn echt omstreden.

Vraag om advies!

Ik ben altijd bereid om je vragen te beantwoorden.

+31 6 23380212